Helmen motor: hoe reinig je ze?

Net zoals je je motor reinigt en onderhoudt, doe je dit ook voor je helm. Op deze manier zorg je ervoor dat het in goede conditie blijft en kan je zelfs de levensduur verlengen. Wie wil dat nou niet! Bepaalde onderdelen kun je regelmatig schoonmaken en soms kun je natuurlijk ook een uitgebreide onderhoudsbeurt doen. Doe dit op een zorgvuldige manier en ga altijd te werk op een zachte ondergrond.  We vertellen je graag meer over de reiniging en het onderhoud van helmen motor

De reiniging van helmen motor

De buitenschaal van helmen motor kan erg vuil worden; denk maar aan vuil en resten van slechte weersomstandigheden. Of vliegjes en andere dode insecten die tijdens het rijden tegen je helm aan vliegen. Je kunt dit reinigen door simpelweg gebruik te maken van schoon water en een zachte doek. Het liefst een microvezel doekje. Het zachte materiaal zal je helm niet beschadigen. Maak de doek nat, niet té nat, en begin de buitenschaal zachtjes af te nemen. Voor hardnekkig vuil kan je ook een druppeltje afwasmiddel toevoegen, zolang het maar geen alles- of glasreiniger is. Mocht het vuil ook niet eraf gaan met behulp van het doekje, dan is een zachte tandenborstel ook geschikt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een helm reiniger te gebruiken. 

Natuurlijk moet de binnenkant van helmen motor ook worden gepoetst. Deze kan door zweet en haarproducten namelijk ook vuil worden. Een uitneembare binnenvoering kun je in de wasmachine gooien. Controleer de wasvoorschriften; meestal kun je ze op 30 graden wassen. Laat het vervolgens handmatig drogen en niet via een droogmachine. Zo voorkom je vervorming van de binnenvoering. Als je een niet-uitneembare versie hebt, kun je met een natte doek en speciale reiniging de binnenkant schoonmaken. 

Tot slot is het vizier aan de beurt. Ook dit kun je het best met schoon water en een microvezel doekje schoonmaken. Gebruik eventueel vizier reiniger. Afwasmiddel en zeep wordt afgeraden, omdat ze sporen kunnen achterlaten en het plastic kunnen uitharden. Het rubber kun je af en toe met vaseline of vloeibare siliconen insmeren, zodat het soepel blijft. Zo voorkom je uitdroging.  

Helmen motor opbergen

Het is natuurlijk mogelijk dat je je helm eventjes niet gebruikt: je hebt het druk of de winter is op komst. Dan is het verstandig om het op een juiste manier op te bergen. Gebruik hiervoor een helm hoes. Het wordt van microvezel materiaal gemaakt waardoor de helmen niet snel beschadigd zullen raken. Bewaar het op een koele en donkere plek, zodat de uv straling het niet beschadigt. Zelfs met het gebruik van een hoes is dit aan te raden. 

Extra tips voor goede helmen motor

Bewaar je handschoenen niet in je helm. Hoe verleidelijk het ook is! Het klittenband van je motorhandschoenen kan de binnenvoering beschadigen. Hierdoor kunnen de vochtafvoerende en antibacteriële eigenschappen verminderen en loopt de kwaliteit snel terug. Zet helmen motor ook nooit op z’n kop. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *