Het merk Valentino

Designermerken zijn niet meer weg te denken uit de modewereld. Niet alleen modeliefhebbers, maar ook jongeren dragen tegenwoordig allemaal dure kleding van bekende merken. Dit komt mede doordat de dure merken een bepaalde status met zich mee brengen. Het is dan ook zo dat mensen kleding komen om de naam en niet de geschiedenis van het merk werken. In dit artikel geven we je wat achtergrondinformatie over het bekende merk Valentino.

 

Het ontstaan

Valentino is al een oud merk dat ontstaan is in Italië. In 1932 werd Valentino Garavani geboren in een dorpje net boven MIlaan. Als kind was Valentino al druk bezig met mode en had hij al een kledingstijl die erg anders was als die van zijn leeftijdsgenootjes. Toen Valentino wat ouder werd besloot hij ook te verhuizen naar Parijs, om hier een carriere in de modewereld te starten. Hij begon dus ook met een baantje bij de ontwerpafdeling van Jean Desses. Toen hij hier een tijdje had gewerkt vertrok Valentino terug naar Italië, om hier zijn eigen modehuis te starten in Rome. Dit was het begin van het merk Valentino.

 

De collectie

Iedereen kent de kleding van Valentino wel. De collectie van het merk bestaat veelal uit een klassieke lijn met felle kleuren. In het verleden stond het merk bekend om de mooie avondjurken, maar tegenwoordig is het luxe merk erg populair onder de jongeren. Valentino schoenen, shirtjes, etc. zijn niet meer weg te denken van de straten. Zo zijn er ook veel bekende winkels, waaronder shoebaloo.nl, die het merk verkopen. Ook zien we dat het merk vaak na gemaakt wordt en dat nepkleding op de starten wordt verkocht. Zo zie je maar weer hoe populair het merk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *